İçeriğe geç
Enerji ve Çevre Dünyası Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

Şahdeniz-2 Anlaşması İmzalandı

1.324 okunma89. Sayı (EKİM 2011)

Şahdeniz-2 Anlaşması İmzalandı
sahdenizİzmir’de 25 Ekim’de gerçekleşen Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından  Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev’in yanı sıra iki ülkeden bakanların katılımıyla gerçekleşen bir basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan ve Aliyev’in tutanaklarını imzaladığı toplantıda iki ülke arasında enerji ve gaz iletiminden meteorolojiye, iletişimden polis eğitimine kadar değişik konularda işbirliği ve mutabakat anlaşmaları imzalandı.
 
Toplantıda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Azerbaycan Enerji ve Sanayi Bakanı Natik Aliyev arasında, “Şahdeniz 2” projesi kapsamında Azerbaycan’dan gaz alımını ve iletimini öngören hükümetler arası anlaşma imzalandı.
Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması anlaşması Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev, Stratejik Ortaklık ve Karşılıklı Yardım Anlaşmasının Onay Belgelerinin Teatisine İlişkin Protokol ile Türkiye Cumhuriyeti Diploması Akademisi ile Azerbaycan Diplomasi Akademisi arasında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov tarafından imzalandı. İmzalanan anlaşmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’ye gaz satışı ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya gaz transferine ilişkin hükümetlerarası anlaşma ile Şahdeniz-2′nin önünde bir engel kalmadığını söyledi. Yıldız, ”2017 sonu 2018′in başı itibariyle Şahdeniz-2 gazı Türkiye’ye ve Avrupa’ya ulaştırılmış olacak” dedi.
 

Paylaş

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
200x200 piksel Reklam Alanı

Advertorial

Tümü: Advertorıal