İltekno Denizli Atıksu Arıtma Tesisi’nde Çürütücü Gazından Elektrik Üretecek
Anahtar teslimi enerji santralleri kurulumunda 15 yıllık tecrübeye sahip İltekno A.Ş., Denizli Atıksu Arıtma Tesisi’ne çürütücü gazıyla çalışacak Kojenerasyon Tesisi kuruyor. 2012 yılının Mart ayında imzalanan anlaşmaya göre, Atıksu Arıtma Tesisi’nde üretilecek elektrik şebekeye satılacak, tesisin atık ısısı ise çürütücü tankların ısıtılmasında kullanılacak.
Daha önce Gaziantep Atıksu Arıtma Tesisi, Kayseri Çöp Depolama Sahası, Samsun Çöp Depolama Sahası, Hexagon firmasının Pamukova’da bulunan biyogaz tesisi gibi birçok tesiste biyogaz santralleri kuran İltekno, doğalgaz santralleri konusunda da faaliyetlerini sürdürüyor. İltekno’nun sadece Türkiye’de yaklaşık 50 adet kurduğu 4,3 MW kapasiteli Alman MWM marka doğalgaz motorlarının elektrik veriminin yüzde 44,7’ye yükselmesiyle birlikte, bu modül ile kurulan tesis sayısı da arttı. En son 2012 yılı Mart ayında Abateks, İltekno ile Kahramanmaraş’ta bulunan tekstil fabrikasına bir adet 4,3 MW gaz motoru ile yüksek elektrik verimli kojenerasyon tesisi kuruyor.
İşbirliği yaptığı dünyanın en büyük motor üreticilerinden MAN Diesel SE ve MWM GmbH ile gaz ve dizel yakıtlı enerji santralleri kuran İltekno, anahtar teslimi santral kurduğu müşterilerine servis hizmetini de sertifikalı mühendis ve teknisyen kadrosu ile veriyor.
Paylaş









