
Sulama Sorunu Kaçak Elektrik Olarak Yansıyor
Tamer Tazefidan: "Enerji Güvenliği, Ülkelerin Stratejik Güvenlik Meselesi Haline Geldi"
Küresel Batarya Pazarları Hızla Büyüyor ve Tedarik Riskleri de Artıyor
MWM, Yüksek Verimli TCG 4170 V20 R ile Güç Üretim Portföyünü Genişletiyor
|
Consus Enerji'nin Net Karı Yılın İlk Dokuz Ayında 22.2 Milyon TL Olarak Gerçekleşti![]()
Consus Enerji, 2024 yılının ilk dokuz aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Consus Enerji’nin gelirleri, 2024 yılının ilk dokuz aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre düşük seyreden piyasa takas fiyatı (PTF) ve enflasyon muhasebesi uygulamalarının etkileri sonucunda 992 milyon 700 bin 714 TL olarak gerçekleşti. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %18 oranında azalış göstererek, 232 milyon 532 bin 148 TL oldu. Etkin maliyet kontrolü FAVÖK üzerinde olumlu etki yaratırken, elektrik piyasasındaki tavan fiyat uygulaması ile döviz kurlarındaki artış oranın üzerinde gerçekleşen TL enflasyon artış oranı FAVÖK üzerinde olumsuz etki yarattı. Şirketin net kârı ise, enflasyon muhasebesi uygulamasından kaynaklanan parasal kazanç ve ertelenmiş verginin olumlu etkilerine rağmen, artan borçlanma maliyetleri sebebiyle yükseliş kaydeden finansman giderlerinin olumsuz etkisi ile 22 milyon 226 bin 534 TL olarak gerçekleşti.
Güneş odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda ilerlememiz sürüyor Arpacıoğulları, biyokütle santrallerinde istikrarlı üretim faaliyetlerine 2024 yılının ilk dokuz aylık döneminde de başarılı bir şekilde devam edildiğini açıkladı. İlaveten, biyokütle tesisleri içerisinde yaklaşık 3,5 MWp yardımcı kaynak GES kapasitesine ilişkin yatırımların tamamlandığını belirten Arpacıoğulları, Mardin’de kurulu biyokütle tesisine ek 6,7 MWp’lik yardımcı kaynak GES yatırımının da bu senenin Ekim ayı başında işletmeye alınması ile tamamlandığını belirtti.
Dağıtık enerji iş kolunda 2 adet daha GES devreye alındı, yeni yatırımlar devam ediyor
Açıklanan ihale sonucunu özetleyen Arpacıoğulları “Gelinen aşamada, iki adet adanın elektrik ihtiyacına yönelik olarak yaklaşık 65 MW'ı doğalgaz ve güneş enerjisi santrallerinden, geriye kalan yaklaşık 20 MW'ı ise enerji depolama sistemlerinden oluşan, toplamda yaklaşık 85 MW kurulu güçteki tesis yatırımı ve 25 yıl süreyle ABD Doları bazlı birim fiyattan elektrik satışına ilişkin kazanılan projenin yatırım sürecinin 2026 yılı içerisinde tamamlanarak santrallerin devreye alınması ve işletme sürecinin başlaması öngörülmektedir.” şeklinde sözlerine devam etti. İlginizi çekebilir... OEDAŞ Geleceğin Mühendisleri ile Bir Araya GeldiKadın istihdamının düşük olduğu enerji sektöründe fırsat eşitliğinin sağlanması ve bu konuda farkındalık oluşması amacıyla 2019 yılından bu yana '... "Karbon Yönetimi için Kümelerarası İş Birliği" Projesi Ödüle Layık GörüldüEnerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (ENSİA) koordinasyonunda, Ege İhracatçı Birlikleri ve İtalya Temiz Enerji Kümesi Co.Svi.G. ortaklı... Fırat EDAŞ, EnergyMind Projesiyle Enerji Sektöründe Yapay Zeka Dönüşümüne Katkı SağlıyorDoğu Anadolu Bölgesi'nde elektrik dağıtım hizmeti veren Fırat EDAŞ, enerji sektöründe dijital dönüşümü destekleyen EnergyMind projesi kapsamında y... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.