Dünya Bankası ile 6 Milyar Dolarlık Finansman için Çalışmalar Başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Antonella Bassani ile gerçekleştirdiği görüşmede, ilk aşamada 6 milyar dolara ulaşan bir finansman paketi için hazırlıklara başlanması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.
Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, sağlanacak finansmanın özellikle yüksek voltajlı elektrik iletim projelerinde değerlendirileceğini belirtti.
Bakan Bayraktar, paylaşımında şu bilgiye yer verdi: “Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Antonella Bassani ile, başlangıç olarak 6 milyar dolarlık bir finansman paketi için çalışmalara başlama noktasında hemfikir olduk. Bu kaynak, 2035 yılı için belirlediğimiz 120 bin megavat rüzgâr ve güneş enerjisi kurulu güç hedefimizi destekleyecek yüksek voltajlı iletim yatırımlarında kullanılacak. Ayrıca görüşmede yenilenebilir enerji, nükleer ve doğal gaz alanlarında işbirliği imkanlarını da ele aldık.”
Paylaş









