
Eti Alüminyum, "Yeşil Üretim" Stratejisiyle Üç Yeni GES Projesini Hayata Geçiriyor![]()
Cengiz Holding çatısı altında, küresel bir marka olarak faaliyetlerini sürdüren Eti Alüminyum, ‘yeşil alüminyum’ stratejisiyle yatırımlarına devam ediyor. Üretimde kullanılan enerjinin yenilenebilir kaynaklardan sağlanması konusunda büyük hassasiyet gösteren şirket, devam eden projelerinin enerji ihtiyacını da şimdiden planlıyor. Bu kapsamda entegre üretim tesislerinin yer aldığı Seydişehir’de halihazırda toplam 163 MW’lık 4 güneş enerji santraline (GES) sahip olan şirket, yılın ilk çeyreğinde devreye almayı planladığı haddehanenin enerji ihtiyacını karşılamak için Gaziantep, Sivas ve Çumra’da 3 yeni GES yatırımı yapacak.
‘GÜNEŞTE KURULU GÜCÜMÜZ 334 MW’A ULAŞACAK’
YILDA 100 BİN TON HADDE ÜRÜNÜ ÜRETECEK İlginizi çekebilir... KJ Power Generator ve Volvo Penta, 540 kWh BESS ile Ortak Enerji Mimarisi KuruyorKJ Power Generator ile Volvo Penta, KJ Power'ın tesisinde duyurulan anlaşmayla 540 kWh kapasiteli Batarya Enerji Depolama Sistemi (BESS) için stra... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: "Türkiye'nin Pompaj Depolamalı HES'lere İhtiyacı Var"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, hidroelektrik santrallerini rehabilite etmek gerektiğini vurgulayarak pompaj depolamalı santrall... TÜREB Sanayici Paydaş Toplantısına İş Dünyasından Yoğun İlgiTÜREB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Erden başkanlığında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşl... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.