
Yeni Bir Başlangıç
Tamer Tazefidan: "Enerji Güvenliği, Ülkelerin Stratejik Güvenlik Meselesi Haline Geldi"
İklim için Doğru Olanla Ekonomik Açıdan Sürdürülebilir Olan Yakınlaşmalı
MWM, Yüksek Verimli TCG 4170 V20 R ile Güç Üretim Portföyünü Genişletiyor
|
Güneş Enerjisi Kapasite Tahsisinde Küçük İşletmelere Öncelik Verilmeli![]()
Türkiye’nin 2012 yılında başlayan güneş enerji üretim sürecinin hızla büyüyerek 11 Gigawatt’a ulaştığını belirten Serdar Ekiz, bu üretim kapasitesinin yüzde 85’nin lisanssız güneş santrallerinin oluşturduğunu ifade etti. Ekiz güneş enerjisinin artan talep ve üretim kapasitesine rağmen son 1 yıl içinde toplam elektrik üretim içindeki payının istenen ölçüde artmadığını dile getirdi. Ekiz ‘’Bugün Konya kadar büyüklüğe sahip Hollanda 22 Gigawatt ile bizim 2 katımız kurulu güce sahip. AB elektrik üretimin yüzde 7,2’ni güneşten elde ediyor. İspanya’da bu oran yüzde 15, Yunanistan'da 13,6. Bardağın dolu tarafına mı boş tarafına mı bakacağız. Evet dünden iyiyiz ama boş tarafından baktığımızda referans aldığımız ve rekabet ettiğimiz birçok yerin gerisindeyiz’’ dedi.
Kapasite tahsisleri iyi planlanmalı İlginizi çekebilir... Taliva Enerji, Romanya Projelerinin 160 MWh’lık Tedarikini ve Entegrasyonunu TamamladıTaliva Energy, 2026 yılında Romanya’da 32 farklı lokasyon için anlaşma yaptığı toplam 520 MWh’lık enerji depolama projelerinin 160 MWhR... COP31'e Giderken Enerjide Gözler YatırımlardaEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın paylaştığı 2035 yol haritası, yeni üretim kapasitesinin yanı sıra güçlü bir şebeke altyapı... Elektrikte Güneş ve Rüzgarın Payı Katlanarak ArtıyorTürkiye'nin son dönemde güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımlarında sağladığı ivme, bu kaynakların üretimdeki payını da ciddi oranda artırdı.... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.