
Konar, Hibrit Enerji Santralleri İçin Çalışmalarını Tamamladı![]()
Endüstriyel otomasyon ve yenilenebilir enerji alanlarında 25 yılı aÅŸkın tecrübesi ile birçok otomasyon, taahhüt ve güneÅŸ enerjisi santrali projesine imza atmış olan Kontek, solar birimi olan Konar ile uzun zamandır yürütmekte olduÄŸu “GES ile Entegre Hibrit Enerji Santralleri” çalışmalarını tamamladı. Konar, rüzgar enerjisi (RES), jeotermal enerji (JES), hidroelektrik enerji (HES), biyokütle-biyogaz enerji (BES), termik santraller ve kojenerasyon-tijenerasyon santrallerindeki enerji üretimini destekleyen, ana enerji üretim santraline, yardımcı enerji üretim santrali olarak GES entegre sistemleri kuruyor. Kontek, hibrit enerji santrali projelerinde titiz ön mühendislik çalışmalarını takiben analiz ve boyutlandırma çalışmaları, ÅŸebeke entegrasyonu, izleme ve raporlama çözümlerini içeren, sadece GES kurulumunun çok ötesinde bir deÄŸer mühendisliÄŸi vaat ediyor.
Hibrit Entegre Sistemlerde Konar farkları! Hibrit Enerji Santralleri projeleri ile kendi organik yapısını projelere taşıyacak ve bu projelerde tüm birimleri ile üstün bir mühendislik hizmeti verecek!’’Tüm RES, JES, HES, BES, Kojen/Trijen veya Termik Enerji Santrallerine GES entegrasyonu ile hibrit enerji santrallerinde ortak olarak; Santral alanlarında bulunan kullanılabilir boÅŸ ve atıl durumdaki alanlar efektif olarak kullanılırken, enerji üretim kayıplarının karşılanması ve daha verimli enerji üretimi saÄŸlanacak. Buna ek olarak, Hibrit Enerji Santrali seçeneklerinde, Trafo, OG Hücre ve ENH birim maliyetlerinde ciddi oranda tasarruf elde edilecek. Rüzgar Enerjisi Santrallerinde, daha stabil ÅŸebeke ve daha saÄŸlıklı V-f kontrolü saÄŸlanırken, düÅŸük rüzgar rejimlerinde ya da rüzgar olmadığında ÅŸebekeye enerji iletimi devam edecek. Jeotermal Enerji Santrallerinde, kuyu başı pompası, re-enjeksiyon pompası, soÄŸutma suyu pompası, soÄŸutma kulesi fanları, vakum pompası gibi enerji ihtiyacı yaratan iÅŸletme giderlerinin karşılanması hedeflenirken, iç ihtiyacı enerjisi yüksek oranda karşılanabilecek.
Hidroelektrik Enerji Santrallerinde, Yüzer-GES sistemlerinin kurulumu öncelikli olarak Baraj tipi santrallerde havzada bulunan suyun buharlaÅŸmasını önleyerek doÄŸaya katkı saÄŸlarken, daha fazla su kapasitesi ile HES enerji üretim hacmini artıracak. Su üzerine kurulan GES sisteminde PV Panelin ortam sıcaklığından kaynaklı kayıpları azalacak ve ~15% daha yüksek verimli GES projeleri hayata geçecek. Termik Santrallerde; Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için sera gazı emisyonunu azaltma noktasında çok kritik bir rol üstlenirken, iÅŸletme iç ihtiyaç elektrik giderlerini minimize edebilecek. Kojen/Trijen Santrallerinde; gün içerisinde düÅŸük tüketim rejimlerinde enerji üretimi yaparak, sistemin verimini artıracak. İlginizi çekebilir... 2. Uluslararası ESCO Sempozyumu İstanbul'da GerçekleÅŸecekEnerji verimliliÄŸi ve sürdürülebilirlik alanında küresel ölçekte en önemli etkinliklerden biri olan 2. Uluslararası ESCO Sempozyumu, 7-8 Mayıs 2025 ta... İLTEKNO Torbalı Trijenerasyon Tesisiİltekno kurulduÄŸu 1989 yılından günümüze kadar Alman MWM motorları ile birlikte 4 kıtada, 25 ülkede, 320'den fazla baÅŸarılı proje ile 2300MW'ı... GeleceÄŸin Sürdürülebilir Dünyasına Friterm'in YolculuÄŸuFriterm, 44 yıllık tecrübesiyle endüstriyel soÄŸutma, enerji ve iklimlendirme alanında yapmış oluÄŸu çalışmalarla sektöründe kendini kanıtlamış bir firm... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.