Shell İstasyonları Güneşleniyor
Shell & Turcas, Ankara’daki Shell Küçükesat istasyonunu elektriÄŸini güneÅŸ enerjisinden saÄŸlayan istasyona dönüÅŸtürdü. Shell Küçükesat istasyonu karbon emisyonunu yaklaşık yüzde 30 azaltacak. Ayrıca enerjisini güneÅŸten alan bu istasyon sayesinde her yıl çevreye olan katkı katlanarak büyüyecek ve 10 yılda yaklaşık 1000 aÄŸaç doÄŸaya kazandırılacak. Yıllık yaklaşık 200 bin kilovatsaat olan enerji tüketiminin yüzde 32’sini güneÅŸ enerjisinden saÄŸlayacak olan Shell Ankara Küçükesat istasyonunun, dönüÅŸümü için 270 watt gücünde 160 adet güneÅŸ paneli kullanıldı. Ankara’daki Shell Küçükesat istasyonunu elektriÄŸini güneÅŸ enerjisinden saÄŸlayan istasyona dönüÅŸtüren Shell & Turcas CEO’su Felix Faber “Ankara’da güneÅŸ enerjisine dönüÅŸümünü saÄŸladığımız Shell Küçükesat istasyonu, Türkiye’de elektrik ihtiyacını güneÅŸ enerjisinden saÄŸlayan ilk istasyonumuz oldu. Bu sayede istasyonumuz karbon emisyonunu yaklaşık yüzde 30 azaltacak. Shell & Turcas olarak Net Karbon Ayak Ä°zimizi azaltmaya yönelik yürüttüÄŸümüz faaliyetlerimizi çeÅŸitlendirmeye ve Türkiye çapında yaygınlaÅŸtırmaya devam edeceÄŸiz” dedi.
Net karbon ayak izini azaltma çalışmaları çerçevesinde istasyonlarında birçok yeniliÄŸi hayata geçiren Shell & Turcas, bugüne kadar Türkiye’deki istasyonlarında aydınlatma sistemlerini deÄŸiÅŸtirerek, toplam karbon salınımı yılda 1.200 ton azalttı ve 2.601,5 MWh enerji tasarrufu saÄŸladı. Ä°lginizi çekebilir... Enerji Depolama Sistemlerinde Yangın Tehlikeleri2023 yılı Haziran ayı sonu itibariyle, devrede olan santrallerin %54,8'ini yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten santraller oluÅŸturdu.... Biyogaz Ãœretiminde Kullanılan Atıkların ÖzellikleriVerimli biyogaz üretimi için hammaddelerdeki C/N oranının 20''30:1 arasında tutulması gerekir. Çünkü anaerobik mikrobiyal popülasyonlar karbon... Buhar Saflığı Kontrol ve Koruma: Örnek Koruma Sistemi Algoritma OluÅŸturma, Lojik Tasarım ve Uygulama Çalışması Ä°ncelemesiÄ°nsanoÄŸlu zaman içerisinde kendi ihtiyacına yönelik olarak bilim ile birlikte birçok yeni buluÅŸ ve keÅŸif ortaya çıkarmıştır.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.