
TÜREB'in İlk Kadın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Arıcı Oldu![]()
Arı-Es Enerji Genel Müdürü Ebru Arıcı, TÜREB’in ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Borusan EnBW Enerji Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuna Güven de aynı toplantıda TÜREB Genel Sekreterliği görevine getirildi. TÜREB Başkanı Güray Erol’un RES Anatolia’dan ayrılması dolayısıyla değişen tüzel kişiliği nedeniyle TÜREB Yönetim Kurulu kendi içinden Başkan ve ayrıca Genel Sekreter seçimi yaptı.1992 yılında kurulan Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği TÜREB, 29 yıllık tarihçesinde ilk ‘Kadın Yönetim Kurulu Başkanı’nı Ebru Arıcı ile seçmiş oldu.Enerji sektöründe 16 yıllık deneyimi bulunan Ebru Arıcı, TÜREB’in rüzgar sektörünü ileriye götürme hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirtirken, Başkan seçilmesinin enerji sektöründe kadın varlığını güçlendirmek açısından da önemli bir kilometre taşı olacağına işaret etti. Yine daha önce TÜREB Yönetim Kurulu Üyesi olan ve enerji sektöründe 13 yıllık deneyimi bulunan Borusan EnBW Enerji Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuna Güven de, yapılan Yönetim Kurulu toplantısında TÜREB’in yeni Genel Sekreterliği görevine getirildi.
Ebru Arıcı kimdir? İlginizi çekebilir... YEO, TÜREK'te İki Önemli Proje için Anlaşma İmzaladığını DuyurduTürkiye'nin önde gelen mühendislik ve teknoloji şirketlerinden YEO Teknoloji, sektörün en büyük buluşması olan Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (T... RES ve Artıbir Enerji, Türkiye Rüzgar Enerjisi Sektöründe Yeni Bir Dönem BaşlatıyorTürkiye'nin ilk uluslararası ve bağımsız uzun süreli işletme ve bakım (O&M) sözleşmesi imzalandı.... ENSİA ile Hollanda arasında "Temiz Enerji" KöprüsüTürkiye ilişkisi 400 yıl önceye dayanan ve temiz enerji teknolojilerinde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Hollanda Kraliyeti'nin Ank... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.