
Marka ve TURSEFF Enerji Zirvesi Düzenliyor
Dogu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve TURSEFF arasındaki işbirliği protokolü kapsamında 22-23 Şubat 2012 tarihleri arasında Kocaeli Emexotel ‘de “Temiz Enerji İşbirliği Zirvesi” düzenlenecek.
OCAK - ŞUBAT 2012 sayısında 67 içerik · 1. sayfa / 4

Dogu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve TURSEFF arasındaki işbirliği protokolü kapsamında 22-23 Şubat 2012 tarihleri arasında Kocaeli Emexotel ‘de “Temiz Enerji İşbirliği Zirvesi” düzenlenecek.

8 yıldan bu yana Akfel Group bünyesinde Türkiye güneş enerjisi pazarında faaliyet gösteren ve gerçekleştirdiği projelerle pazarın en büyük proje portföyüne sahip olan Merk Solar Enerji ile Almanya’nın güneş enerjisini…

Volvo Kamyon’un internet üzerinden sağladığı bir hizmet olan güncellenmiş Ekolojik Ayak İzi Hesaplama Sistemi, müşterilerin çevreye karşı olan duyarlılıklarının artmasını sağlıyor.

Söz konusu ek sözleşmeler, Rusya’dan Türkiye’ye 2012 yılı boyunca sağlanacak doğalgazın hacmini ve temel ticari koşulları belirlendi.

Petkim’de yüzde 51 hisseye sahip bulunan Socar&Turcas Enerji AŞ’nin, Azeri tarafı, Turcas’ın yüzde 25’lik hissesini de alarak şirket ismini Socar Turkey Enerji A.Ş. olarak değiştirdi. Şirketin sermayesi, 2.6 milyar…

Bosch Isı Sistemleri ile TEMA Vakfı işbirliğinde 2009’dan bu yana süren kampanyada, 2011 yılında 180 bin olan hedefin çok üstüne çıkılarak, 355 bin meşe tohumu doğayla buluştu.

Form Şirketler Grubu’nun imalat firması Form Endüstri Tesisleri, gün ışığı aydınlatma sistemleri üretiminde yenilikçi faaliyetlerini sürdürüyor.

GE, Bis Enerji’ye üretim kapasitesinin artırılması için 48 megavat LM6000-PC Sprint aeroderivatif gaz türbini tedarik edeceğini duyurdu.

Fuat Celepci, Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden GAZDAŞ Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. ve GAZDAŞ Trakya Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

2008 yılında Ar-Ge merkezi ünvanı alan Safkar Ar-Ge merkezi, gelişen kadrosu ile Yeni Mobil İklimlendirme Sistemleri tasarlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz ay İstanbul genelinde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili İGDAŞ yetkilileri, yazılı bir açıklama yaptı.

Gestamp Renewables şirketinin iştiraki olan Gestamp Wind Steel ve Faik Çelik Holding tarafından hayata geçirilen GESBEY RÜZGAR KULELERİ A.Ş. seri üretime başladı.

Sürdürülebilir kaliteli yaşam kültürünün oluşmasına katkı sağlama ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda ilerleyen Soyak, birikim ve tecrübesini yeni projelere aktarmayı sürdürüyor.

Rüzgar enerjisi sektöründe faaliyet gösteren Gamesa, Allianz’a Fransa’da kurulmak üzere iki rüzgar çiftliği sattı.

Medya takip ajansı Interpress, 2011 yılını kapsayan araştırmasıyla en çok haberi yapılan sektörleri belirledi.

GE, İtalyan enerji üreticisi E.ON Produzione SPA’nınTrapani’deki elektrik santralinde yer alan 30 yıllık iki adet 9B tipi Gaz Türbinini GE 9E Gaz Türbinine yükseltiyor.

2006 yılında devreye alınan Bilgin Enerji Yatırım Holding’e ait 30MW’lık Bares Rüzgar Enerji Santrali’nde 5 MW’lık bir kapasite artışına gidildi.

Rüzgar türbini üreticisi Alman Nordex, 2011 yılında 428 yeni rüzgar türbinini devreye alarak, dünya çapındaki iş hacmi ile 2010 yılına göre %13’lük bir artışa imza attı.





Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez kullanılır. Ayrıntılar için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.