
Yapay Zeka Doğal Kaynakları Tehdit Ediyor
Tamer Tazefidan: "Enerji Güvenliği, Ülkelerin Stratejik Güvenlik Meselesi Haline Geldi"
Küresel Batarya Pazarları Hızla Büyüyor ve Tedarik Riskleri de Artıyor
MWM, Yüksek Verimli TCG 4170 V20 R ile Güç Üretim Portföyünü Genişletiyor
|
EPDK, “Petrol Piyasası 2011 Yılı İlk Üç Aylık Sektör Raporu”nu Yayımladı![]()
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), “Petrol Piyasası 2011 Yılı İlk Üç Aylık Sektör Raporu”nu yayımladı. Bu yılın ilk üç ayında 20 ülkeden toplam 6 milyon 44 bin 644 ton petrol ithalatı yapıldı.
Toplam ithalatın 4 milyon 295 bin 434 tonunu ham petrol, 1 milyon 494 bin 653 tonunu motorin, 135 bin 379 tonunu fuel-oil 3,56 bin 471 bin tonunu jet yakıtı, 53 bin 225 bin tonunu 95 oktan kurşunsuz benzin, 7 bin 400 tonunu fuel-oil 5 ve 2 bin 82 tonunu uçak benzini oluşturdu.
Petrol ithalatında ilk sırayı ise 1,8 milyon tonluk ham petrol ithalatı ile İran yer alırken, İran’ı Irak ve Rusya izledi. Daha önce, Türkiye’nin petrol ithalatında, ilk sırayı alan Rusya, bu dönemde 3. sıraya geriledi. Buna göre, toplam petrol ithalatının 693,2 bin tonu Irak’tan, 680, 8 bin tonu da Rusya Federasyonu’ndan, 523,4 bin tonu Kazakistan’dan, 492, 2 bin tonu İtalya’dan, 449,1 bin tonu da Suudi Arabistan’dan karşılandı.
Bu kapsamda bu yılın ilk üç ayında Türkiye’nin petrol ithalatında en büyük payı yüzde 30 ile İran, yüzde 12 ile Irak ve yüzde 11 ile Rusya Federasyonu aldı.
Öte yandan ilk 3 ayda Türkiye 2 milyon 430 bin 191 ton petrol ihracatı gerçekleştirdi. İhracatın en fazla yapıldığı ülkeler de 294,2 bin ton ile Birleşik Arap Emirlikleri, 288,3 bin ton ile Mısır, 246,5 bin ton Malta, 238,9 bin ton ile İtalya olarak sıralandı.
İlginizi çekebilir... Enerjisa Üretim'in Womentum Programı 5 Yılda Yaklaşık 11 Bin Genç Kadına UlaştıTürkiye'nin yenilenebilir enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Üretim'in 2022 yılında başlattığı Womentum Programı'nın beşinci dönemi t... Aydem Yenilenebilir Enerji Kurulu Gücünü 1.216 MW'a YükselttiAydem Yenilenebilir Enerji, Uşak Rüzgâr Enerji Santrali'nde (RES) üretim faaliyetine aldığı 6 MW'lık kapasite artışı yatırımıyla toplam kurul... RES ve GES'lerde İmar Planları Eş Zamanlı YürütülebilecekEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, Rüzgâr ve Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesislerinin İmar ve Ruhsat İşlemleri Yönetmeliği Re... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.