
Yapay Zeka Doğal Kaynakları Tehdit Ediyor
Tamer Tazefidan: "Enerji Güvenliği, Ülkelerin Stratejik Güvenlik Meselesi Haline Geldi"
Küresel Batarya Pazarları Hızla Büyüyor ve Tedarik Riskleri de Artıyor
MWM, Yüksek Verimli TCG 4170 V20 R ile Güç Üretim Portföyünü Genişletiyor
|
MTA, 8 Milyar Ton Şeyl Potansiyel Kaynak Rezervi Belirledi![]()
Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sondaj çalışmalara göre, Konya-Ereğli ve Niğde-Bor havzasında, 8 milyar ton petrollü şeyl (petrol türetebilen kaya) potansiyel kaynak rezervi belirlendi.
Araştırmacılar, ısıtıldığında petrol ve doğal gaz üretilebilen kayalardan 2,6 milyar varil ile 8,3 milyar varil arasında petrol çıkarılabileceğini hesapladı. Bunun parasal değeri ise 218 milyar 121 milyon 419 bin dolar ile 687 milyar 191 milyon 374 bin dolar arasında değişiyor. Söz konusu kayaların ne kadar verimli olduğu ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Tüm dünya rezervinin 3’te 2’sine sahip ABD’de, 1 ton petrollü şeyl kayasından 60 litre petrol elde edilebileceğini belirten uzmanlar, Ereğli-Bor havzasındaki bu yeni bulguların netleştirilmesinin ülke için acil araştırılması gereken bir konu olduğunu bildirdi.
İlginizi çekebilir... Enerjisa Üretim'in Womentum Programı 5 Yılda Yaklaşık 11 Bin Genç Kadına UlaştıTürkiye'nin yenilenebilir enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Üretim'in 2022 yılında başlattığı Womentum Programı'nın beşinci dönemi t... Aydem Yenilenebilir Enerji Kurulu Gücünü 1.216 MW'a YükselttiAydem Yenilenebilir Enerji, Uşak Rüzgâr Enerji Santrali'nde (RES) üretim faaliyetine aldığı 6 MW'lık kapasite artışı yatırımıyla toplam kurul... RES ve GES'lerde İmar Planları Eş Zamanlı YürütülebilecekEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, Rüzgâr ve Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesislerinin İmar ve Ruhsat İşlemleri Yönetmeliği Re... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.