
Sulama Sorunu Kaçak Elektrik Olarak Yansıyor
Escon Enerj, CEO'su Onur Ünlü: "Doğru Kojenerasyon Tasarımı Maksimum Verimlilik Sağlar"
Küresel Batarya Pazarları Hızla Büyüyor ve Tedarik Riskleri de Artıyor
MWM, Yüksek Verimli TCG 4170 V20 R ile Güç Üretim Portföyünü Genişletiyor
|
Borusan EnBW Enerji’nin İlk Hidroelektrik Santrali Üretime Başladı![]()
Portföyünü geçtiğimiz günlerde 4 yeni rüzgar enerjisi santrali lisansıyla genişleten Borusan EnBW Enerji, Erzurum’un İspir ilçesinde yer alan Yedigöl Hidroelektrik Santrali’ni devreye aldı. Santral yılda yaklaşık 60 GWh elektrik üretecek.
Borusan EnBW Enerji’nin ilk hidroelektrik santrali olan Yedigöl Santrali 14 Ekim 2011 itibariyle elektrik üretimine başladı. Santralin geçici kabulü 13 Ekim 2011 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerince gerçekleştirildi. 22,4 MW kurulu gücü olan Yedigöl Hidroelektrik Santrali’nde yıllık ortalama 60 GWh üretim gerçekleştirilmesi bekleniyor. Yakın zamanda devreye alınması hedeflenen Erzurum Aksu Hidroelektrik Santrali’nin de işletmeye girmesi ile Borusan EnBW Enerji’nin toplam kurulu gücü 110 MW’a ulaşacak.
Borusan Holding’in 2007 yılında faaliyete geçirdiği ve 2009’da Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EnBW Energie Baden Württemberg AG ile stratejik ortaklıkla kurulan Borusan EnBW Enerji, sektörünün önemli oyuncuları arasında yer almak amacıyla portföyünü genişletiyor. Borusan EnBW Enerji toplam 50 MW kapasiteye sahip olacak Yedigöl-Aksu Hidroelektrik Santrali’nin ikinci fazını oluşturan Aksu Hidroelektrik santralini de yakında devreye almayı planlıyor. Şirket, stratejik hedefleri doğrultusunda ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olmak üzere, toplam 2.000 MW’lık kurulu güce ulaşmayı planlıyor.
İlginizi çekebilir... OEDAŞ, Enerjimiz Eşit Projesiyle Ödüle Layık GörüldüAfyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), 2019 yılında hayat... Bayram Trafiğinde Elektrikli Dönüşüm: Eşarj'da Şarjlanma Yüzde 63 ArttıRamazan Bayramı boyunca şehirler arası yolculukların yoğunlaşmasıyla birlikte elektrikli araçların şarjlanma oranlarında dikkat çekici bir artış yaşan... Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) 2026 Enerji İnovasyonu Durum RaporuUluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayınlanan Enerji İnovasyon Raporu'nda dünyadaki yatırımlar, Ar-Ge çalışmaları ve finansman destekleri... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.