
Sulama Sorunu Kaçak Elektrik Olarak Yansıyor
Escon Enerj, CEO'su Onur Ünlü: "Doğru Kojenerasyon Tasarımı Maksimum Verimlilik Sağlar"
Küresel Batarya Pazarları Hızla Büyüyor ve Tedarik Riskleri de Artıyor
MWM, Yüksek Verimli TCG 4170 V20 R ile Güç Üretim Portföyünü Genişletiyor
|
TOBB LPG Meclisi’nden ETKB’ye Ziyaret![]()
TOBB Türkiye Sıvılaştırılmış Petrol Gazı Meclisi Başkanlık Divanı, sektörün gündeminde yer alan sorunları iletmek üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli’yi makamında ziyaret etti. Meclis Başkanı Yağız Eyüboğlu görüşmede, oto gaz istasyonlarında kaçak tüplü gaz dolumlarında artış görüldüğünü söyledi. Eyüboğlu, söz konusu kaçak uygulamaların sektörel disiplini ve güvenliği tehlikeye sokan boyutlara ulaştığı uyarısında bulundu.
Eyüboğlu, ülkemizde sıvılaştırılmış petrol gazları piyasasının oluşumundan itibaren mevzuat ve standartlar ile kontrol altında tutulduğunu hatırlatarak, ürün güvenliğinin her zaman birinci öncelik olarak ele alındığını söyledi. Son dönemde yayımlanan EPDK raporlarına ve sahadan alınan geri bildirimlere atıfta bulunan Eyüboğlu, güvenlik riskini büyüten kaçak tüplü gaz dolumlarına acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.
Meclis Başkanı Eyüboğlu, sosyal yaşam ve enerji politikaları alanlarında dengeli uygulamaların yapılabilmesi için, çok güçlü bir alternatif olan LPG’nin hak ettiği yeri alması gerektiğini belirterek “Tüplü gazın üzerindeki vergi yükünün doğal gaz ve elektrik ile eşdeğer tutulması sektörel gelişim açısından değerlendirilmeli” dedi.
Ziyarette Sektör Meclisi Başkanlık Divanı tarafından gündeme getirilen bir diğer konu ise doğal gaz kullanımına geçilmeyen mahallelerde faaliyette bulunan sanayi işletmelerinin doğal gaz kullanan işletmelerle rekabet edebilmesi için gereken yasal düzenlemelerin yapılması oldu.
LPG sektörünün, 5307 Sayılı LPG Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuat ile ilgili talep ve önerilerinin dikkate alınmasının son derece önemli olduğunu açıklayan Meclis Başkanı Yağız Eyüboğlu, özellikle daralan tüplü ve dökmegaz pazarında kaynakların doğru noktalarda kullanılabilmesi ve mevcut sorunlarının çözülebilmesi için önerilen değişikliklerin en kısa zamanda devreye alınmasını istedi. Eyüboğlu, Kanun kapsamındaki cezaların, sektör oyuncularını yıkıcı mahiyette değil, caydırıcı nitelikte olması gerektiğine işaret ederken, akaryakıt sektörü ile LPG sektörünün büyüklüklerine orantılı olarak, idari para cezalarının yeniden belirlenmesi talebinde bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli ise, sektörün sorunlarının mutlaka gündeme alınacağını bildirirken, belirtilen hususlar için ayrı ayrı resmi yazılar yazılmasının girişimlerin başlatılması için önemli olduğunu ifade etti.
İlginizi çekebilir... OEDAŞ, Enerjimiz Eşit Projesiyle Ödüle Layık GörüldüAfyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), 2019 yılında hayat... Bayram Trafiğinde Elektrikli Dönüşüm: Eşarj'da Şarjlanma Yüzde 63 ArttıRamazan Bayramı boyunca şehirler arası yolculukların yoğunlaşmasıyla birlikte elektrikli araçların şarjlanma oranlarında dikkat çekici bir artış yaşan... Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) 2026 Enerji İnovasyonu Durum RaporuUluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayınlanan Enerji İnovasyon Raporu'nda dünyadaki yatırımlar, Ar-Ge çalışmaları ve finansman destekleri... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.