Turcas Payını Aldı Şirketi ‘Socar Turkey’ Yaptı
Petkim’de yüzde 51 hisseye sahip bulunan Socar&Turcas Enerji AŞ’nin, Azeri tarafı, Turcas’ın yüzde 25’lik hissesini de alarak şirket ismini Socar Turkey Enerji A.Ş. olarak değiştirdi. Şirketin sermayesi, 2.6 milyar liraya yükseltildi. ?
Socar Türkiye’den yapılan açıklamada, 2008 Mayıs ayında girdiği ihaleyle Petkim’in yüzde 51 hissesini alan Socar&Turcas Enerji A.Ş.’de sermaye artışı yapıldığı ve hisse yapısının değiştiği belirtildi. Socar’ın, Socar&Turcas Enerji A.Ş.’deki yüzde 25 Turcas payını satın alarak şirket ismini Socar Turkey Enerji A.Ş. olarak tescil ettirdiği ifade edildi. Geçen dönemde de yüzde 25’lik hissesini Socar’a satan Turcas’ın, böylelikle bu ortaklıktan ayrılmış olduğu, Turcas’ın İzmir Aliağa’da temeli atılan Star Rafinerisi’nde ise yüzde 18.5’lik payını sürdüreceği belirtildi. Socar Türkiye Başkanı ve CEO’su Kenan Yavuz, Türkiye tarihinin dışarıdan doğrudan yatırım yapan en büyük yatırımcısı olduklarını ve başlattıkları yatırımların toplam tutarının 7 milyar doları aştığına işaret ederek, bu kapsamda özkaynak yeterliliğini artırma ihtiyacı duyduklarını söyledi. ?
Star Rafineri A.Ş. ismi ile yeniden yapılandırdıkları rafineriyle şirketin gerçekleştireceği yatırım tutarının 5 milyar dolar civarında olacağını kaydeden Yavuz, şöyle konuştu: “Liman ve rüzgar santrali yatırımlarımızla ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Petkim Yarımadası’nda oluşturacağımız rafineri-petrokimya entegrasyonunun en önemli girdisi olan enerji kaynağının güvenli ve rekabetçi olması açısından rafineri ile entegre bir enerji santrali kurmayı planlıyoruz. Bu santralin yatırım maliyetinin yaklaşık 1 milyar doların üzerinde olacağını tahmin ediyoruz.”
İlginizi çekebilir... Şanlıurfa'da Kaçak Elektrik Denetimleri Sıklaştırıldı: Bir Haftada 2 bin 626 Abone Tespit EdildiDicle Elektrik, Şanlıurfa'da havaların soğumasıyla birlikte artış gösteren kaçak elektrik tüketimine karşı teknoloji destekli denetimlerini yoğunl... Daikin, Dollvet Biyoteknoloji Tesisi'nin Havasından SorumluTürkiye'nin yerli aşı üretiminde öncü markalarından ve Covid-19 yerli aşısı Turkovac'ın da üreticisi olan Dollvet Biyoteknoloji'nin Şanlıu... YEO Teknoloji Global Proje Rüzgarıyla Cirosunu Yüzde 63 ArtırdıTürkiye'nin önde gelen mühendislik ve teknoloji şirketlerinden YEO Teknoloji, üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.