BSI Forum 2011: Kurumsal Risk Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Toplantısı Yapıldı
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen BSI paylaşım toplantısında, iş dünyasını yakından ilgilendiren sorunlar, konular ve çözümleri masaya yatırıldı. İki ana başlıktaki oturumlarla gerçekleştirilen toplantı, uygulayıcılar, uygulatıcılar ve denetleyiciler üçgeninde tüm paydaşları bir araya getirdi.
Toplantının ‘Risk ve İş Sürekliliği’ başlığını taşıyan ilk bölüm oturumları, sponsor ve danışman firmalardan Risk Active’in ortağı Barış Akçay’ın ‘Kurumların Finansal Risklerini Yönetirken Finansal Krizlerin Yol Açacağı Riskleri Sunumu’ ile başladı. Daha sonra Karya Bilişim Genel Müdürü Betül Ertem Yıldız ise özellikle iş kesintilerine yol açan risklerle baş edebilmek için rehber bir standart olan BS 25999 hakkında bilgi verdi. Infoman Firması’ndan katılan, BSI eğitmeni, Dr. Ümit Özen Kurumsal Risk Yönetimini ve ISO 31000 standardını dinleyicilerle paylaştı ve ilk oturumda son olarak BSI’ nin uygulayıcı firması Bank Asya, süreçlerini ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
Toplantının ana başlığı ‘Sürdürülebilirlik’ olan ikinci bölüm oturumlarında ise ağırlıklı olarak yeni yayınlanan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Standardı katılımcılara tanıtıldı. Enerji Yönetiminde Regülasyonlar konusunda Elektrik İşleri Etüd İdaresi’nden Süheyda Gümüşderelioğlu tarafından yapılan bir sunum ile mevzuat hakkında bilgi verildi. Ardından Anadolu Efes İstanbul Şubesi Teknik Müdürü H. Gökhan Sancar, uygulama sürecini paylaştı ve “Anadolu Efes olarak; enerji verimliliği, kaynak kullanımları, çevre duyarlılığı, atık yönetimi, geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji gibi konuları temel sorumluluklarımız arasında görüyor, tüm faaliyetlerimizi bu çerçevede şekillendiriyoruz. Bu kapsamda son olarak BSI Group tarafından ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgelendirmesine hak kazandık. Önümüzdeki dönemde faaliyetlerimize toplumsal, sosyal ve çevresel sorumluk bilinci içinde yaklaşmaya devam edeceğiz” dedi. Son olarak konuk konuşmacı Bünyamin Sürmeli, iklim değişikliğinin dünyamıza etkilerini anlatırken, çarpıcı görsellerle dünya üzerinde en çok karbon emisyonu üreten ve bu durumdan en çok etkilenen ülkeleri gösterdi, Türkiye’nin güncel durumunu sunumu ile aktardı.
İlginizi çekebilir... Eksim Enerji CEO'su Arkın Akbay: Küresel Enerji Talebi 2050'ye Kadar Yüzde 18 ArtacakKüresel yeşil dönüşüm, sürdürülebilir bir geleceği inşa etme hedefiyle dünya geneli enerji üretiminde ve tüketicinin talebinde köklü bir değişim dalga... Enerji Dönüşümünde Önemli İş BirliğiEnerjisa Üretim, yenilenebilir enerji ve hidrojen üretimi alanında uluslararası bir iş birliğine imza attı.... Güneş 2024 Yılındaki Puant Talep Artışının Üçte İkisini Karşıladı2024 yılının ilk sekiz ayında güneşten elektrik üretimi 2023'ün aynı dönemine kıyasla %40'tan fazla yükselerek Türkiye'de yazın en yüksek ... |
||||
©2024 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.