
Türkiye'nin İlk Yerli Yeşil Bina Sertifikası ÇEDBİK Konut Tanıtıldı![]()
Türkiye’nin ilk yerli yeÅŸil bina sertifikası Antteras projesinin oldu
İlk panel “Sürdürülebilir Bina Belgeleme”de, Turkeco’dan Dr. Duygu Erten, Erke Tasarım’dan Cemil Yaman, İltay’dan Ebru Ünver, Dome Mimarlık’tan Murat Yılmaz, MİMTA’dan Ömer Moltay ve Alarko Carrier’den Hırant KalataÅŸ yer alırken, panel sonrasında Türkiye’nin ilk yerli yeÅŸil bina konut sertifikası ÇEDBİK-Konut da tanıtıldı. Alarko Carrier Pazarlama’dan Sorumlu Grup Koordinatör Yardımcısı ve ÇEDBİK Yönetim Kurulu Üyesi Hırant KalataÅŸ ise ÇEDBİK-Konut sertifikası üzerinde yıllardır çalışıldığını ve ilk kez 2. Uluslararası YeÅŸil Binalar Zirvesi’nde, Türkiye’nin kendine ait ilk yerel yeÅŸil bina sertifikasının müjdesinin verildiÄŸini belirtti. Katılımcıların da sorularıyla birlikte interaktif bir ÅŸekilde ilerleyen panelde, KalataÅŸ’ın konuÅŸmasından sonra ÇEDBİK BaÅŸkanı Selçuk Özdil, Türkiye’nin ilk yerli yeÅŸil konut sertifikasını Ant Yapı’nın Antteras projesine verdi. Sertifikayı alan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, “Antteras projesini ilk olarak 1990'da İngiltere'de kullanılmaya baÅŸlanan daha sonra dünyanın birçok ülkesinde benimsenen çevre dostu bina sertifikası, BREEAM’in standartlarına uygun olarak tasarladı. Åžimdi de Türkiye’nin ilk yerli konut sertifikası ÇEDBİK-Konut’u ilk alan proje olmamız, bizim için bir prestijdir.” dedi. 9 ana baÅŸlık, 4 ön koÅŸul ve 44 konu deÄŸerlendirmesi sonucu oluÅŸturulan ÇEDBİK-Konut’ta, yeÅŸil proje yönetimi, arazi kullanımı, su kullanımı, konutta yaÅŸam, iÅŸletme ve bakım gibi kriterler ön planda tutuluyor. Bu kriterler sonucunda “iyi” dereceyle Antteras, ÇEDBİK-Konut sertifikasını aldı. ÇEDBİK’in hedefi, yıl içerisinde 30 projeye daha ÇEDBİK-Konut sertifikasını verebilmek.
Kongre, 5 Åžubat’ta da devam edecek.
“Sürdürülebilir Bina Belgeleme”den sonra Sürdürülebilir YerleÅŸke” ve Sürdürülebilir Malzeme” panelleriyle devam eden kongrede Mimar Murat Kader, İMSAD’dan Otay Alptekin de panelistler arasındaydı. BASF, ÅžiÅŸecam, Interface, Garanti Bankası, Åžekerbank, Ytong, Ponsblok, Siemens, Schneider, Alarko gibi firmaların sponsor ve katılımcı, ayrıca İMSAD, SKD, IZODER, XPS, THBB, TMMOB, Mimarlar Odası gibi konusunda önde gelen derneklerin ise desteklerinin olduÄŸu kongrenin 5 Åžubat programında ise ÅŸu paneller bulunuyor:
- Sürdürülebilir Bina Yönetimi
- Sürdürülebilir Verimlilik
- Entegre Tasarım
- Sürdürülebilir Finans İlginizi çekebilir... 2024'te ElektriÄŸin Yüzde 46'sı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından GeldiSHURA Enerji Dönüşümü Merkezi'nin hazırladığı 'Türkiye Enerji Dönüşümü Görünümü 2024' raporu açıklandı. Raporda, enerji üretimi, tüketimi ... Karbonsuz Karbon Zirvesinde Türkiye KarbonsuzlaÅŸma Yolu KonuÅŸulduSürdürülebilir Üretim ve Tüketim DerneÄŸi (SÜT-D) Çevre, Åžehircilik ve İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ana desteÄŸinde... Tarımsal Sulamada Elektrik Tüketimi 3 Kat ArttıKayıpsız, kesintisiz, kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, dağıtım hizmeti sunduÄŸu GüneydoÄŸu Anadolu illerinde el... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.