Türkiye'nin İlk Yerli Yeşil Bina Sertifikası ÇEDBİK Konut Tanıtıldı
Türkiye’nin ilk yerli yeşil bina sertifikası Antteras projesinin oldu
İlk panel “Sürdürülebilir Bina Belgeleme”de, Turkeco’dan Dr. Duygu Erten, Erke Tasarım’dan Cemil Yaman, İltay’dan Ebru Ünver, Dome Mimarlık’tan Murat Yılmaz, MİMTA’dan Ömer Moltay ve Alarko Carrier’den Hırant Kalataş yer alırken, panel sonrasında Türkiye’nin ilk yerli yeşil bina konut sertifikası ÇEDBİK-Konut da tanıtıldı. Alarko Carrier Pazarlama’dan Sorumlu Grup Koordinatör Yardımcısı ve ÇEDBİK Yönetim Kurulu Üyesi Hırant Kalataş ise ÇEDBİK-Konut sertifikası üzerinde yıllardır çalışıldığını ve ilk kez 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nde, Türkiye’nin kendine ait ilk yerel yeşil bina sertifikasının müjdesinin verildiğini belirtti. Katılımcıların da sorularıyla birlikte interaktif bir şekilde ilerleyen panelde, Kalataş’ın konuşmasından sonra ÇEDBİK Başkanı Selçuk Özdil, Türkiye’nin ilk yerli yeşil konut sertifikasını Ant Yapı’nın Antteras projesine verdi. Sertifikayı alan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, “Antteras projesini ilk olarak 1990'da İngiltere'de kullanılmaya başlanan daha sonra dünyanın birçok ülkesinde benimsenen çevre dostu bina sertifikası, BREEAM’in standartlarına uygun olarak tasarladı. Şimdi de Türkiye’nin ilk yerli konut sertifikası ÇEDBİK-Konut’u ilk alan proje olmamız, bizim için bir prestijdir.” dedi. 9 ana başlık, 4 ön koşul ve 44 konu değerlendirmesi sonucu oluşturulan ÇEDBİK-Konut’ta, yeşil proje yönetimi, arazi kullanımı, su kullanımı, konutta yaşam, işletme ve bakım gibi kriterler ön planda tutuluyor. Bu kriterler sonucunda “iyi” dereceyle Antteras, ÇEDBİK-Konut sertifikasını aldı. ÇEDBİK’in hedefi, yıl içerisinde 30 projeye daha ÇEDBİK-Konut sertifikasını verebilmek.
Kongre, 5 Şubat’ta da devam edecek.
“Sürdürülebilir Bina Belgeleme”den sonra Sürdürülebilir Yerleşke” ve Sürdürülebilir Malzeme” panelleriyle devam eden kongrede Mimar Murat Kader, İMSAD’dan Otay Alptekin de panelistler arasındaydı. BASF, Şişecam, Interface, Garanti Bankası, Şekerbank, Ytong, Ponsblok, Siemens, Schneider, Alarko gibi firmaların sponsor ve katılımcı, ayrıca İMSAD, SKD, IZODER, XPS, THBB, TMMOB, Mimarlar Odası gibi konusunda önde gelen derneklerin ise desteklerinin olduğu kongrenin 5 Şubat programında ise şu paneller bulunuyor:
- Sürdürülebilir Bina Yönetimi
- Sürdürülebilir Verimlilik
- Entegre Tasarım
- Sürdürülebilir Finans İlginizi çekebilir... TEDAŞ'tan Elektrik Arıza İhbar UygulamasıTEDAŞ tarafından kullanıma sunulan, 'Elektrik Arıza İhbar Uygulaması' üzerinden bırakılan sokak aydınlatması arızası ile elektrik arıza ve kes... Borusan Port, Rüzgar Enerjisi Alanında Sunduğu Lojistik Çözümlerle Wind Energy Hamburg'a KatıldıBorusan Port, 24-27 Eylül tarihlerinde rüzgâr enerjisi sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan Wind Energy Hamburg 2024'e katılarak sektö... Enerji Sektörünün 'Dinamik' Girişimcileri ÖdüllendirildiTürkiye'nin üç bölgesindeki 7 ilde, 8,4 milyondan fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ), Akdeniz Elek... |
||||
©2024 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.