Yeni ABB Mikro Şebeke Teknolojisi Yeni Nesil Gemilerin Verimliliğini Arttırıyor
ABB, gemiler için verimliliÄŸi ve üretkenliÄŸi artırmak amacıyla akıllı devre kesicilerden yararlanan yeni hepsi bir arada mikro ÅŸebeke çözümü sunuyor. Åžirketin sektörde bir ilk olan yazılım tabanlı yenilikçi Emax 2 akıllı devre kesicisi, yeni nesil gemilerin enerjiden tasarruf etmesini kolaylaÅŸtırıyor.
ABB alçak gerilim açık tip devre kesicilerin küresel ürün müdürü Giuseppe Scali, "Modern gemiler, gücün mümkün olan en iyi ÅŸekilde yönetilmesi için yenilikçi çözümlere ihtiyaç duyan, ada halindeki mikro ÅŸebekelerdir" diyor. "ABB'nin hepsi bir arada koruma ve denetleme çözümü bunu, tüm yazılım ve bilgiyi deniz uygulamaları için tasarlanmış bir akıllı devre kesicinin içine yerleÅŸtirerek yapıyor."
Yeni nesil gemiler, mevcut güç dağıtımı zorluklarını aÅŸmak için daha geliÅŸmiÅŸ mikro ÅŸebeke teknolojileri kullanacak. Uluslararası Denizcilik Organizasyonu (IMO), tüm gemilerde enerji yönetimi daha iyi saÄŸlandığında güç tüketiminin ve CO2 emisyonunun yüzde 10'a kadar azalacağını öngörüyor. Bir gemideki elektrik dağıtımı, birden çok güç jeneratörü ve enerji depolama sistemini baÄŸlayan, ada halindeki bir mikro ÅŸebekedir ve yönlü güç akışlarını genellikle iletim hatlarını yoksayarak yönetir. Gemiler elektrik sistemini korumak, baÄŸlamak ve denetlemek için akıllı teknolojiler kullanarak daha etkili ve verimli bir ÅŸekilde çalışabilir.
ABB’nin Emax 2 alçak gerilim devre kesicisi, sektördeki ilk akıllı devre kesici olma özelliÄŸini taşıyor. İçerdiÄŸi baÄŸlanabilirlik ve güç yönetimi yazılımı, kapsamlı bir enerji yönetimi çözümü sunuyor. Emax 2'nin yük profili optimizasyon iÅŸlevleri, CO2 emisyonlarını ve yakıt maliyetlerini azaltır. Ayrıca Emax 2, geleneksel kurulumlara göre yüzde 25 daha küçük ve önemli oranda daha hafif olduÄŸundan gemi inÅŸaat mühendislerine temel bir avantaj saÄŸlar. Yenilikçi devre kesici, tüm koÅŸullar altında üretkenliÄŸi en üst düzeye çıkarmak için geliÅŸmiÅŸ uyarlanabilir koruma kullanarak geminin iÅŸ açısından kritik yüklerini ve jeneratörlerini korur.
Yedekli aktüatörler ve iletiÅŸim modülleri içeren Emax 2, elektrikli sistemlerin güvenilirliÄŸini yeni seviyelere taşır. ABB'nin çözümü, elektrik arızalarını önlemek, algılamak ve izole etmek için hem iletiÅŸim veri yolu hem de elektrik baÄŸlantılarını kullanan tek çözümdür. Benzersiz "dijital bölge seçiciliÄŸi" iÅŸlevi, arıza bölgesini daha hızlı bir ÅŸekilde doÄŸru olarak belirler ve arızayı besleyen güç kaynağını daha erken keser. Sonuç olarak, elektriksel koruma daha güçlüdür ve yüksek maliyetli sistem çökmeleri daha etkin ÅŸekilde önlenir.
ABB'nin koruma ve baÄŸlantı iÅŸlerinin küresel endüstri bölüm müdürü Alberto Pagano, "Akıllı cihazlar gemi mikro ÅŸebekelerini etkili bir ÅŸekilde çalıştırmada giderek daha önemli bir rol oynayacak" diye ekliyor. "Gemiler için üretim dışı zamanın finansal maliyeti de bir etken. Tipik bir sondaj gemisi, iÅŸletme duruÅŸ süresi nedeniyle yılda 12 milyon USD zarara neden olabilir."
ABB'nin hepsi bir arada koruma ve denetim mikro ÅŸebeke çözümü, gelecekte gemilerin ihtiyaç duyacağı verimlilik, sistem güvenilirliÄŸi, yakıt maliyeti ve gerekli alan iyileÅŸtirmelerini sunuyor.
ABB (www.abb.com) kamu hizmetleri, sanayi, ulaşım ve altyapı alanlarında faaliyet gösteren müÅŸterilerin performansını artırırken, çevre üzerindeki etkilerini azaltan güç ve otomasyon teknolojilerinin dünyada önde gelen üreticileri arasındadır. ABB Grubu yaklaşık 100 ülkede, 135.000 çalışanıyla faaliyet göstermektedir. İlginizi çekebilir... Enerji Depolama Sistemlerinde Yangın Tehlikeleri2023 yılı Haziran ayı sonu itibariyle, devrede olan santrallerin %54,8'ini yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten santraller oluÅŸturdu.... Biyogaz Üretiminde Kullanılan Atıkların ÖzellikleriVerimli biyogaz üretimi için hammaddelerdeki C/N oranının 20''30:1 arasında tutulması gerekir. Çünkü anaerobik mikrobiyal popülasyonlar karbon... Buhar Saflığı Kontrol ve Koruma: Örnek Koruma Sistemi Algoritma OluÅŸturma, Lojik Tasarım ve Uygulama Çalışması İncelemesiİnsanoÄŸlu zaman içerisinde kendi ihtiyacına yönelik olarak bilim ile birlikte birçok yeni buluÅŸ ve keÅŸif ortaya çıkarmıştır.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.