
Enerji Gemileri Türkiye'den Yola Çıkıyor![]()
Mevcut 13 Enerji Gemisi ile dünyanın en büyük Enerji Gemisi filosuna sahip olan Karadeniz Holding, büyümeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, katılımıyla 13 Kasım 2016’da Tuzla Sedef Tersanesi’nde düzenlenen törende en yeni dört Enerji Gemisi yola çıkmaya hazırlandı. 480 MW elektrik üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük Enerji Gemileri olan Karadeniz Powership Osman Khan Gana’ya, Karadeniz Powership Onur Sultan ise Myanmar’a doğru yola çıkmaya hazırlanırken, 120 MW kapasiteleri ile Karadeniz Powership Gökhan Bey ve Karadeniz Powership Yasin Bey Endonezya için hazırlandı.
Karadeniz Powership Osman Khan ve Karadeniz Powership Onur Sultan, her biri 480 MW’lık kapasiteleri ve 300 metreye ulaşan uzunluklarıyla dünyanın en büyük Enerji Gemileri olma ünvanını paylaşıyorlar. Her iki gemi de rekor bir sürede tamamlandı. Biri Gana’da, yani Afrika’nın batısında; diğeri Myanmar’da Asya’nın güney doğu ucunda hizmet verecek.
Enerji piyasasında önemli bir boşluğu dolduran Karpowership Enerji Gemileri, acil enerji ihtiyacı olan ülkelere çözüm bulmak için geliştirildi. Tamamen Türk mühendislerce tasarlanan Enerji Gemileri Tuzla’da üretiliyor. Karpowership Enerji Gemileri bugün Lübnan’ın yüzde 27’sini, Gana’nın yüzde 22’sini, Zambiya’nın yüzde 16’sını ve Kuzey Sulawesi, Endonezya’nın elektrik ihtiyacının yüzde 31’ini karşılıyor. Ayrıca 3 Enerji Gemisi son altı senede Irak’ın da yüzde 15’ini karşıladı.
Tuzla-Sedef Tersanesindeki gemi uğurlama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimseyi mahcup etmedi, mahcup etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü, bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor. Kendi iş adamlarımıza da aynı çağrıyı yapıyorum, yatırımlarınızı ertelemeyin” dedi.
Dünyanın en büyük Enerji Gemisi filosuna sahip olduklarının altını çizen Karadeniz Holding CEO’su Orhan Karadeniz, “Karadeniz Holding olarak Türkiye’nin elektrik ihraç eden ilk şirketiyiz. Bunun üzerine 13 Powership ile 2700 MW’ı aşan kurulu güç kapasitesine sahip dünyanın ilk ve en büyük Enerji Gemisi filosunu inşa ettik. Ayrıca inşaasına başladığımız 14 yeni gemiyle 4500 MW’a ulaşıyoruz. Bu kapasite dünyadaki bir çok ülkenin kurulu gücünden daha fazla. Türk girişimcileri olarak Türkiye’nin mühendisleri, işçileri, tersaneleri, bankaları, yatırımcıları ve 2000’i aşan Karadeniz Holding ekibinin emeği ile hayata geçirdiğimiz bu projemizin gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Karadeniz Holding, Ortadoğu, Asya ve Afrika'nın bazı bölgeleri başta olmak üzere ülkelerin giderek artan elektrik ihtiyaçlarını karşılamak üzere yenilikçi bir yaklaşımla Enerji Gemileri Projesi’ni geliştirdi. Powershipler, hızlı ve ekonomik elektrik ihtiyacı olan ülkelere orta vadeli çözüm olarak, güvenilir elektrik sağlıyor. Hem sıvı yakıt hem de doğal gaz ile elektrik üretebilen Enerji Gemileri, ülkelerin elektrik şebekesine yüksek gerilim seviyesinden bağlanarak, bulundukları şehirlere ek olarak, gittikleri ülkenin her köşesinde elektrik ihtiyacının giderilmesine katkı sağlıyor. Powershipler, çok kullanılan son teknoloji ve özel tasarımları sayesinde enerji verimliliği konusunda da hassas ve çevre dostu bir alt yapı ile inşa ediliyor. İlginizi çekebilir... Tunçmatik Şarj İstasyonu Ağı GenişliyorElektrikli araç pazarının Türkiye'de ivme kazandığı bir dönemde, Tunçmatik, köklü deneyimini ve enerji alanındaki uzmanlığını bu yeni sektöre taşı... Biyogaz Üretiminde Kullanılan Atıklar ve Operasyonel ParametrelerSu anda dünya çapında yaklaşık 132.000 adet küçük (<1.000 m3), orta (1.000""10.000 m3) ve büyük ölçekli (>10.000 m3) anaerobik çürütme... SolarToday'den Avrupa'da Enerji Depolama Alanında Yeni Bir AdımMacaristan'da devreye alınan 3.8 MWh kapasiteli enerji depolama sistemi, SolarToday'in koordinasyonunda başarıyla hayata geçirildi.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.