
ICSG ile Türkiye ve İtalya Enerjisini Birleştiriyor![]()
İklim değişikliği, ülke ve sınır tanımaksızın tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Küresel bir sorun haline gelen iklim değişikliği ülkeleri yeni enerji kaynakları aramaya; üretilen enerjiyi de en doğru şekilde kullanmaya yöneltti. Bu küresel sorunun her geçen gün daha fazla hissediliyor olması ülkeleri işbirliğine sevk ederken; ‘akıllı enerji’, ’akıllı şehir’ ve ‘akıllı şebeke’ kavramlarını ön plana çıkartıyor.
Enerjide Dışa Bağımlılığı Azaltacak
Türkiye 80 milyon nüfusu, 35 milyon su, 35 milyon elektrik ve 10 milyon doğal gaz abonesiyle enerji potansiyeli yüksek ülkeler kategorisinde ilk sıralarda yer alıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de teknolojiden faydalanarak Akıllı Şebeke uygulamasına geçiş aşamasında. Akıllı Şebekeler sayesinde kaçak elektrik kullanımı tarihe karışırken, ölümcül yangınlara neden olan elektrik kaçaklarının da önüne geçiliyor. Yine akıllı şebekeler sayesinde kömür, doğalgaz ve petrol gibi dışa bağımlı olduğumuz karbon salınımı yüksek olan fosil yakıtlar yerine çevre dostu güneş, rüzgâr gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanan enerji sisteme dâhil edilebiliyor.
ICSG İstanbul 2017 Türkiye’nin Enerjisini Yükseltecek
Türkiye’nin içinde bulunduğu geçiş sürecinde düzenlenecek olan 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’na Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Finlandiya, Polonya, İran, Ürdün, Umman, Katar, Hindistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Kuveyt’ten heyetlerin katılımı gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl İsveç’in partner ülke olduğu fuar ve kongre organizasyonu, bu yıl da Avrupa Birliği Komisyonu’nun Türkiye’nin İlginizi çekebilir... Enerji Depolama Sistemlerinde Yangın Tehlikeleri2023 yılı Haziran ayı sonu itibariyle, devrede olan santrallerin %54,8'ini yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten santraller oluşturdu.... Biyogaz Üretiminde Kullanılan Atıkların ÖzellikleriVerimli biyogaz üretimi için hammaddelerdeki C/N oranının 20''30:1 arasında tutulması gerekir. Çünkü anaerobik mikrobiyal popülasyonlar karbon... Buhar Saflığı Kontrol ve Koruma: Örnek Koruma Sistemi Algoritma Oluşturma, Lojik Tasarım ve Uygulama Çalışması İncelemesiİnsanoğlu zaman içerisinde kendi ihtiyacına yönelik olarak bilim ile birlikte birçok yeni buluş ve keşif ortaya çıkarmıştır.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.