
Geleceğin En Önemli Enerji Üretim Kaynağı Güneş Enerjisi![]()
Yenilenebilir Enerji’nin mihenk taşı ve geleceğin en önemli enerji üretim kaynağının güneş enerjisi olduğunu vurgulayan CW Enerji’nin Genel Müdürü Volkan Yılmaz, “Enerji Bakanlığı’mız yerli üretim destekleyici Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) çalışmalarıyla bu konuya ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Önümüzdeki dönemde bu tarz çalışmalarla Türkiye’nin güneş enerjisi teknolojilerinde atılım yapan ülkeler arasına gireceğini ve yüksek verimli fotovoltaik panel üretiminde önemli roller oynayacağını ve Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika pazarlarında söz sahibi bir ülke konumuna geleceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.
Enerji ve Çevre Dünyası Dergisi Röportaj Soruları
CW Enerji’nin Genel Müdürü Volkan Yılmaz ile enerji güneş enerjisi sektöründe sunmuş oldukları görüştük. 2010 yılından bu yana CW Enerji’de çalışmalarıma devam eden Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi Elektrik- Elektronik Bölümü, Anadolu üniversitesi İşletme Fakültesi bölümü mezunu ve yine Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıfında eğitim hayatına devam ediyor. Türkiye’de fotovoltaik enerji alanında hizmet etmeye başlayan ilk isimlerden biri olarak bu alanda üniversitelerde ve CW Enerji’nin eğitim programları dahilinde 1000’e yakın kişiye eğitim ve sertifika verilmesinde aktif rol aldı. Yılmaz ile sektördeki faaliyetlerini konuştuk.
CW- Enerji’nin faaliyetlerinden bahsedebilir misiniz?
CW Enerji Müh. Ticaret ve Sanayi Limited şirketi 2010 yılında kurulmuş fotovoltaik enerji üretim sektöründe faaliyet gösteren üretim ve hizmet firmasıdır. CW Enerji, fotovoltaik güneş paneli üretimi, güneş enerji santrallerinin (GES) yatırım ve teknik danışmanlığı, projelendirme, sistem tasarımı, santral kurulumları, lisans alımı ve işletme, ayrıca lisanssız üretim yönetmeliğine uygun olarak GES projeler planlama, projelendirme finans ve uygulama ile genel bakım konularında hizmet vermektedir. Endüstriyel kurulumların yanı sıra evsel çatı kurulumlarında da çözümler sunmaktadır.
CW Enerji; özellikle yönetmelik değişiklikleriyle hareketlenen 2013 yılından bu yana yaklaşık 80 MW kapasitede güneş enerjisi santrali devreye almış ve devam eden çalışmaları ile birlikte bu yıl sonuna kadar 150 MW kapasitede GES kurulumunu tamamlayacaktır. CW Enerji, Ulusal ve Uluslararası yatırımcıları ile güçlü ortaklıklara imza atmaktadır. Güneş Enerji Santralleri kurulumunda Anahtar teslim hizmet anlayışıyla kendini sürekli geliştirmekte ve GES sektörüne yön vermektedir. Sahip olduğu son teknoloji makine ve ekipmanları ile kaliteden ödün vermeden GES kurulumlarını gerçekleştirmektedir.
Yurt dışından önemli iş ilişkileri olan bir firma olarak Türkiye’deki güneş enerjisi sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türkiye, enerji ihtiyacı her geçen gün artan bir ülke olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımları gün geçtikçe arttıran bir ülke haline gelmektedir. Yenilenebilir Enerji’nin mihenk taşı ve geleceğin en önemli enerji üretim kaynağı güneş enerjisinden elektrik üretim sistemlerinde de 2013 yılından beri ivmelenen bir artış gözlemlenmektedir. Her ne kadar son düzenlemelerle Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’ne göre kurulan arazi üzeri GES kurulumlarının yavaşlaması söz konusu olsa da, Enerji Bakanlığı’mız yerli üretim destekleyici Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) çalışmalarıyla bu konuya ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Önümüzdeki dönemde bu tarz çalışmalarla Türkiye’nin güneş enerjisi teknolojilerinde atılım yapan ülkeler arasına gireceğini ve yüksek verimli fotovoltaik panel üretiminde önemli roller oynayacağını ve Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika pazarlarında söz sahibi bir ülke konumuna geleceğini öngörüyoruz.
Söyleşinin devamına Enerji ve Çevre Dünyası Dergisinin Ocak - Şubat sayısından ulaşabilirsiniz.
İlginizi çekebilir... Enerji Depolama Sistemlerinde Yangın Tehlikeleri2023 yılı Haziran ayı sonu itibariyle, devrede olan santrallerin %54,8'ini yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten santraller oluşturdu.... Biyogaz Üretiminde Kullanılan Atıkların ÖzellikleriVerimli biyogaz üretimi için hammaddelerdeki C/N oranının 20''30:1 arasında tutulması gerekir. Çünkü anaerobik mikrobiyal popülasyonlar karbon... Buhar Saflığı Kontrol ve Koruma: Örnek Koruma Sistemi Algoritma Oluşturma, Lojik Tasarım ve Uygulama Çalışması İncelemesiİnsanoğlu zaman içerisinde kendi ihtiyacına yönelik olarak bilim ile birlikte birçok yeni buluş ve keşif ortaya çıkarmıştır.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.