
Denizüstü Rüzgar Enerjisi ve İzmir İçin Fırsatlar Toplantısı Düzenlendi![]()
‘’Denizüstü Rüzgar Enerjisi ve İzmir İçin Fırsatlar Toplantısı’’nda, Türkiye’nin "rüzgar enerjisi başkenti" olarak adlandırılan ve Türkiye’deki karasal rüzgar türbini bileşenlerinin üretim üssü olma özelliği taşıyan, deniz üstü rüzgar türbini bileşenlerinin de üretildiği ve ihraç edildiği öncü şehir olabilecek potansiyele sahip olan İzmir’in önemi ve sektördeki son gelişmeler anlatıldı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda BİFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Feraye Gürel “Rüzgar enerjisi başkenti olarak anılan İzmir’e Marentech Expo’yu kazandırdığımız için mutluyuz. Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek Denizüstü Rüzgar Enerjisi fuarı Marentech Expo’ya ticari heyetler, konusunda uzman firmaların getirilmesi, enerji sektörü iş hacminin geliştirilmesi için Danimarka, Belçika, İngiltere, Norveç, Almanya, İtalya, Hollanda, Ukrayna ve Singapur ile görüşmelerimiz aynı zamanda işbirliklerimiz devam ediyor” dedi.
Açılış konuşmacılarından İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, “İklim krizi dünyanın en önemli gündemlerinden birisi olduğu gibi, Paris İklim Antlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte artık ülkemizin de önemli gündemlerinden biri haline geldi. İklim değişikliğiyle mücadeleye yapılan katkının yanı sıra, çevre dostu uygulamaların yaygınlaşmasından, enerjinin maliyetinin azaltılmasına; katma değeri yüksek ürün üretiminden, yeşil iş olarak adlandırılan yeni iş imkânlarının yaratılmasına kadar pek çok fırsat, bu dönüşümle beraber karşımıza çıkıyor”dedi. İzmir rüzgar enerjisi başkenti ünvanına yakışır bir etkinlik olan 25-27 Mayıs 2022 tarihlerinde Türkiye’de ilk defa denizüstü rüzgar enerjisi sektörüne yönelik olarak düzenlenecek olan Denizüstü Enerji Teknolojieri Fuarı ve Konferansı “Marentech Expo”ya ev sahipliği yapacağız” diye devam etti. Denizüstü RES Projeleri: Türkiye Stratejisi Ne Olmalıdır? sorusuna cevap arayan Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneği Başkanı Dr. Murat Durak ise Türkiye’nin ve İzmir’in bu önemli avantajlarına dikkat çekerek, "1998 yılında karasal rüzgar enerjisini ilk toplantısını İzmir'de gerçekleştirmiştik. Yine denizüstü rüzgar enerjisini ilk defa İzmir’de konuşuyor olmaktan mutluyum. DÜRED’in kurulması ve DRES’lerle ilgili çalışmanın öncülüğünü yapan İZKA’ya teşekkür ediyorum. DRESlerin enerjisini ülkemiz için kullanırken, malzeme üretim potansiyelleri açısından Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Romanya, Türkmenistan ve Ukrayna için yeni ithalat kanalları oluşturabileceğiz”, dedi.
Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı’nın moderatörlüğünde ise İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Tanıtım ve Destek Uzmanı Sencer Özen, GE Renewable Energy Kıdemli Satış Müdürü Arda Günler ile TERSAN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Paksu, İzmir Denizüstü RES Sanayi Sektörü Oluşumu adlı panelde görüşlerini kamuoyuyla paylaştılar. İlginizi çekebilir... İş Grubu Rüzgar Türbini Üreticisi Ateş Çelik'e Ortak OluyorYenilenebilir enerji alanında yerli ekipman üretiminin öncü şirketlerinden Ateş Çelik'e, İş Bankası Grubu tarafından ortak olunmasına yönelik pay ... Enerjinin Geleceği Maxxen Ev Sahipliğinde KonuşulduYenilenebilir enerji sektörünün önde gelen mühendislik firmalarından Kontek Enerji'nin yüzde 100 iştiraki olan Maxxen'in ev sahipliğinde Ankar... Efor Holding'den 280 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Yatırımı: Nordex ile 209,5 MW'lık Stratejik Ortaklıkİş birliği çerçevesinde, YEKA RES-2024 kapsamında Sivas'ta 160 MW kurulu güce sahip bir rüzgâr enerji santrali ile İstanbul'un Silivri ve Çat... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.