
Borusan EnBW Enerji 10 Yılda 11 Kat Büyüdü![]()
Borusan Grubu ile Almanya’nın üçüncü büyük enerji şirketi EnBW’nin ortak girişimi Borusan EnBW Enerji 10. yılını kutluyor. Bugün portföyünde 8 Rüzgâr Enerji Santrali (RES), 1 Hidroelektrik Santral (HES) ve 2 Güneş Enerji Santrali (GES) bulunan güçlü ortaklık rüzgâr enerjisi alanında Türkiye enerji sektörünün lideri olmayı hedefliyor.
“Örnek ve başarılı ortaklık” EnBW CEO’su Dr. Frank Mastiaux ise şu değerlendirmeyi yaptı:“EnBW, bundan 10 yıl önce, yakından tanıdığı Orta Avrupa bölgesinden genişleyerek Türkiye’de dinamik bir şekilde büyüyen yenilenebilir enerji piyasasının gelişimini destekleme kararı aldı. Bu yeni pazara girebilmek için güçlü ve güvenilir bir Türk ortak olarak Borusan’la iş birliği yaptık. En başından bu yana aynı hedefler ve ortak vizyonu paylaştık. Ortaklıkta yakaladığımız bu iyi uyumun bir sonucu olarak son 10 yılda birlikte birçok başarının altına imza attık ve enerji sektöründe önemli bir piyasa oyuncusu olduk. Borusan EnBW Enerji ve çalışanları geçtiğimiz yıllarda kaydedilen bu başarıların haklı gururunu yaşıyorlar. Türkiye, EnBW için önemli bir stratejik pazar ve önemli kalmaya devam edecek. Türkiye yenilenebilir enerji pazarında, özellikle rüzgâr enerjisi ve fotovoltaik alanlarında çok önemli bir iş potansiyeli bulunuyor. Türk ortağımızla birlikte bugüne kadar ilerlediğimiz başarılı yolda yürümeye devam edeceğiz.”
“10 yılda 2,5 milyon haneyi aydınlattık” Acarla sözlerini şöyle sürdürdü: “10 yılda toplam kurulu gücümüzü 45 MW’tan 505 MW düzeyine çıkartarak tam 11 kat büyüdük. İhalelerden kazandığımız ve satın aldığımız tüm projeleri, izin süreçlerinin tamamlanmasını takiben hızla devreye alıyoruz. Bugün çalışan 11 yenilenebilir enerji tesisimiz ve toplam 1.150 MW seviyesinde bir portföyümüz var. Eylül 2009 – Haziran 2019 arasında 6,6 milyar kWh enerji üreterek 2,5 milyon haneyi aydınlattık. Bu üretimimizle, aynı dönemde yaklaşık 410 milyon dolarlık doğalgaz ithalatını önleyerek, cari açığımızın en büyük girdisini oluşturan enerji ithalatının azaltılmasına önemli bir katkıda bulunduk. Sadece 2018’deki üretimimiz 1,4 milyar kWh düzeyinde gerçekleşti. Halen yatırım aşamasında, finansmanları sağlanmış, 210 MW’lık iki RES projemiz bulunuyor. Rüzgâr enerji santralleri, sera gazı salımını artıran fosil yakıta dayalı santrallerin yerine üretim yaparak günümüzün en ciddi çevre sorunu olan küresel ısınmanın önlenmesine yönelik ciddi katkılarda bulunuyor. Bu kapsamda faaliyette olan tesislerimizle karbon salımının azalmasına yılda 800 bin ton dolayında katkı yapıyoruz. Türkiye enerji sektörüne yatırım yapmaya, ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.” İlginizi çekebilir... GÜYAD Başkanı Cem Özkök: "Yenilenebilir Enerji Kurulu Güç Artışı Hızlanacak"Ulusal emisyon hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerji kurulu güç artışını hızlandırmayı hedefleyen yasal düzenlemeyle ilgili olarak bir açıklama... Tunçmatik Şarj İstasyonu Ağı GenişliyorElektrikli araç pazarının Türkiye'de ivme kazandığı bir dönemde, Tunçmatik, köklü deneyimini ve enerji alanındaki uzmanlığını bu yeni sektöre taşı... Sıcaklar, Elektrikli Araçları Zorluyor, Bu 6 Önlemle Menzilinizi KoruyunElektrikli araçlar, sıfıra yakın emisyon değerleri ve düşük enerji maliyetleriyle bireysel ve kurumsal kullanıcıların gözdesi haline geldi. Ancak elek... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.